Tips om veilig te Swingen

Hoe kun je veilig swingen?

Veilig vrijen is een must voor iedereen die seksueel actief is in stel zoekt stel dating. Het klinkt allemaal voor de hand liggend maar in de tijd dat wij ons in dit wereldje begeven hebben wij toch de raarste dingen meegemaakt. In dit artikel geven we enkele tips om veilig te swingen.

Helaas kom je nog genoeg koppels tegen die de veiligheid aan hun laars lappen. Uiteraard moet iedereen dit voor zichzelf weten, maar wij hebben hierover wel duidelijke afspraken gemaakt. Door goed te letten op enkele zaken voorkom je straks al een hoop ellende!

Pas op voor SOA’s

Wat we aan alle koppels willen meegeven is om het altijd veilig te doen. Zeker als je seks hebt met stellen die je niet kent of nog nooit eerder een date mee hebt gehad.

Je kunt natuurlijk een heleboel SOA’s (Seksueel Overdraagbare Aandoedingen) oplopen zoals chlamydia, gonorroe (druiper) en in het ergste geval HIV (Aids). Je kunt een SOA via verschillende manieren oplopen maar het meest besmettelijk is het natuurlijk via seksueel contact.

Een SOA kan zich in verschillende plekken in/op het lichaam bevinden. Denk bijvoorbeeld aan vagina slijm, sperma en bloed. Daarnaast is het ook overdraagbaar wanneer er contact is tussen met de slijmvliezen. Deze bevinden zich o.a. in je mond maar ook in je penis, vagina en mond.

Vrij veilig bij partnerruil

Als je geen risico’s wilt lopen dan zorg je dus dat je veilig vrijt. Wij hebben de afspraak dat we ten alle tijde veilig vrijen met andere koppels. Zo houden we de risico’s tot een minimum.

We beseffen dat veilig vrijen ook niet altijd waterdicht is. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje.

In tussentijd hebben we goed contact gelegd met vele ontzettend leuke koppels. Met een aantal zijn we zo goed bevriend mee geraakt (op partnerruil vlak) dat we hebben besloten om “onveilig” te vrijen. Natuurlijk is dit veel prettiger, maar we weten ook wel dat het niet verstandig is.

We hebben dus met elkaar afgesproken om ons te laten testen op allerlei ziektes. Dit doen we ook 3 tot 4 keer per jaar. Dit lijkt veel, maar aangezien wij een redelijk actief stel zijn is het juist belangrijk om je zo vaak mogelijk te laten testen.

Laat je niet verleiden door andere stellen

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar we hebben meegemaakt dat andere stellen (vaak de man) ons probeerde over te halen om onveilig te vrijen.

Het klinkt heel raar maar we zijn vaak in situaties terecht gekomen waarbij de verleiding dusdanig groot was dat we uiteindelijk toch zijn overgehaald om onveilig te vrijen.

We hadden beide na de seks ontzettend veel spijt gevoeld. Dit is tot nu toe goed afgelopen, maar we raden echt alle stellen aan om jullie niet te laten verleiden.

Kortom; vrij altijd veilig,  laat je vaak genoeg testen en laat je vooral niet verleiden door andere koppels! Succes met daten!